Vacature: financial controller

Introductie

Onze relatie, Van Wamel B.V., is een succesvolle, internationale fabrikant van PERFECT klepelmaaiers, cirkelmaaiers en sorteermachines voor groente en fruit. Van Wamel machines worden in zijn geheel in de fabriek ontworpen en geproduceerd, dit doet zij met een betrokken team van zo’n 95 medewerkers in Beneden-Leeuwen. PERFECT machines en Van Wamel B.V. staan al meer dan 70 jaar bekend om hun uitstekende kwaliteit en betrouwbaarheid.

Met groei als doelstelling ontstaan er plannen voor verdere expansie, nieuwe innovatieve productielijnen en verdere professionalisering van de organisatie. Voor het realiseren van deze ambitieuze groeiplannen en het mee uitbouwen van het bedrijf zoeken wij een:

Financial Controller (32 uur per week)

– hands-on, coachend en oplossingsgericht –

Functie-informatie

Wij zoeken een allround en analytisch sterke finance professional, die als volwaardig MT-lid een actieve bijdrage levert. Je richt de AO/IC zorgvuldig in en draagt zorg voor een voorspelbare en accurate financiële administratie. Je onderhoudt contacten met externe partijen en stuurt een klein team aan (1.8 fte). Jouw streven is het realiseren van gestructureerde financiële processen en een overall hoogwaardige finance functie.

Daarnaast stel je proactief de informatiebehoefte van de organisatie vast. Je realiseert dashboards voor de brede directie (algemeen/commercieel/operationeel/engineering) en jouw doortastende, maar empathische communicatiestijl draagt eraan bij dat de organisatie koersvast gestuurd wordt vanuit eenvoudige cijfers. Je kijkt vooruit, niet achteruit.

Door jouw gevoel voor verhoudingen, aanpakkersmentaliteit en stevige persoonlijkheid, challenge je het MT.  Samen met hen werk je aan efficiencyverbetering en focus.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • de gehele financiële administratie en de aanlevering van tijdige periodieke managementrapportages, jaarcijfersmanagementrapportages en jaarcijfers;
 • het maken van kostprijs-, klant-, voorraad-, kosten- en marge-analyses, garantiekosten, het opstellen van de jaarlijkse begroting en rolling forecasts;
 • stevige sparringpartner voor de directie vanuit finance, gericht op de toekomst;
 • het continue verbeteren en versnellen van de financiële processen en rapportages;
 • de financiële communicatie en rapportage naar externe stakeholders zoals externe aandeelhouders, banken, verzekeraars en pensioenen;
 • het hiërarchisch leidinggeven aan de verkoopadministratie, btw, de HR- en crediteurenadministratie;.
 • Aanspreekpunt voor IT aangelegenheden, waaronder het contact met de externe ICT leverancier.

Functie-eisen

Persoonskenmerken:

Mensgericht, analytisch, proactief, nieuwsgiering, gestructureerd, doener, doorzetter, positief kritisch, onafhankelijke denker en communicatief vaardig.

Functie-eisen:

 • afgeronde financieel economische opleiding op minimaal hbo-niveau;
 • minimaal 7 jaar relevante werkervaring, waarvan bij voorkeur een aantal jaren in een productie / projecten organisatie
 • ervaring met Account View en/of ISAH is een pre;
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • woonachtig op maximaal één uur reisafstand.

Inlichtingen bij

Neem voor meer informatie contact op met mevrouw J.C. (Sophia) van Wel op telefoonnummer: +31(0)30-2849960 of per e-mail: sophia.van.wel@bdo.nl

Voor meer informatie over van Wamel , www.perfectvanwamel.com.

Aanbod

Van Wamel biedt jou een veelzijdige functie in een veranderende werkomgeving, waarbij je een rol kunt spelen in de verdere professionalisering en groei van de organisatie en de volgende stappen die van Wamel de komende jaren gaat zetten. Uiteraard wordt een passend arbeidsvoorwaardenpakket aangeboden.

Solliciteren bij

De werving en selectie wordt verzorgd door BDO Interim & Recruitment. Je sollicitatie, voorzien van een op de functie toegesneden cv en motivatie, kan zo spoedig mogelijk toegestuurd worden t.a.v. mevrouw J.C. van Wel, vacaturenummer 355. Je sollicitatie wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld. Een psychologisch onderzoek/assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Menu