Heavy duty triple klepelmaaier met 8.60m werkbreedte

Nieuws

Triple klepelmaaier voor maximale capaciteit

De nieuwe TRIWING triple klepelmaaier combineert een hoge capaciteit met een eveneens hoge brandstofefficiëntie. Een volledig nieuw ontwikkelde ophanging van alle drie de maaiers zorgt voor een soepele bodemvolging en dus een hoge rijsnelheid. De directe aandrijving van de zijmaaiers door Walterscheid aftakassen betekent een forse beperking van het energieverlies in de aandrijflijn, met als resultaat een lager brandstofverbruik.

Aandrijving van de zijmaaiers geschiedt via twee zeer zware Walterscheid aandrijfassen. De overbrenging tussen aftakas en de aandrijfassen geschiedt middels twee automatisch gespannen v-snaartransmissies. Het ontbreken van één centrale tandwielkast verhoogt de betrouwbaarheid van de machine aanzienlijk.

De heavy duty zijmaaiers zijn opgehangen in een speciaal draagframe waardoor deze zich optimaal aan de bodemcontouren aanpassen.

Het bodemdrukontlastingssysteem zorgt ervoor dat de capaciteit van de 3.20 m zijmaaiers optimaal wordt benut. De frontmaaier heeft eveneens een ongeëvenaarde bodemvolging, dankzij de getrokken ophanging, een pendelstuk en eenvoudig instelbare bodemdrukontlasting.

Om ook volumineus gewas als maïsstro en groenbemester sneller en met minder weerstand (dus brandstofbesparend) te verwerken kunnen de achterkleppen van de klepelmaaiers geopend worden.

Meer informatie

Menu